Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 76


COMUNICAT


Joi, 27 martie a.c., a avut loc ceremonia de investire in functie a noului sef al Directiei Asistenta Medicala, general-maior dr. Serban Marinescu. Au fost prezenti domnii Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, si general dr. Mihail Popescu, seful Statului Major General.

Nascut la 11 martie 1947, in localitatea Cranguri, judetul Dambovita, generalul-maior dr. Serban Marinescu a absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti (promotie 1971). Si-a desfasurat activitatea intr-un regiment mecanizat, intre anii 1971 si 1975, indeplinind functia de medic, respectiv medic-sef al unitatii, dupa care a lucrat in Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central din Bucuresti, in sectia de terapie intensiva, parcurgand treptele profesionale de medic specialist si medic primar. A obtinut titlurile de doctor in stiinte medicale, in anul 1997, si profesor universitar (2000). De la 1 iunie 2002, indeplineste functia de comandant al Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central. Este casatorit si are doi copii.

Ministrul apararii nationale a multumit fostului sef al Directiei Asistenta Medicala, generalul-maior dr. Augustin Mihai, pentru activitatea desfasurata in aceasta functie si l-a felicitat pe generalul-maior dr. Serban Marinescu, urandu-i succes in indeplinirea masurilor de reforma in domeniul asistentei medicale din armata.Biroul de presa al MApN