Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 89


COMUNICAT


In legatura cu evenimentul aviatic de luni, 7 aprilie a.c., Biroul de Presa al M.Ap.N. precizeaza:

Cel de-al treilea membru al echipajului, care a fost transportat initial la Spitalul Municipal Medgidia in stare grava, si-a pierdut viata.
Pilotul elicopterului, capitan-comandor Tarca Ionel, a absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie “Aurel Vlaicu” din Buzau in anul 1982. Din anul 2001 indeplinea functia de comandant de escadrila de elicoptere, in cadrul Bazei 57 Aeriene. Avea la activ aproximativ 1.900 ore de zbor si detinea titlul de pilot clasa 1. In varsta de 44 de ani, ofiterul era casatorit si avea doua fiice, in varsta de 11 si 15 ani.
Copilotul, capitan Dinicu Ion, in varsta 33 de ani, era casatorit si avea un fiu de patru ani. Ofiterul a absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie “Aurel Vlaicu” in anul 1991 si avea 700 ore de zbor.
Mecanicul de bord, maistru militar clasa a II-a Serban Tiberiu, avea 33 de ani si era casatorit, fara copii. El absolvise Scoala Militara de Maistri si Subofiteri de Aviatie, din Medias, in anul 1991 si avea 880 ore de zbor.
Aeronava se intorcea la Baza 57 Aeriana in urma executarii unei misiuni de transport de materiale si nu avea la bord armament sau munitie. Misiunea nu avea legatura cu prezenta trupelor americane la Baza 57 Aeriana.
Elicopterul a fost fabricat in anul 1992, a totalizat aproximativ 1.400 ore de zbor si nu a fost implicat in nici un incident pana la momentul accidentului.
Ministerul Apararii Nationale transmite condoleante familiilor greu incercate de acest tragic eveniment.Biroul de presa al MApN