Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 145


Militarii români participă la instruirea unităților armatei irakiene


Comandantul Batalionului 2 Infanterie “Calugăreni”, maior Daniel Petrescu, a participat la ceremonia de punere a pietrei de temelie a primei cazărmi pentru noile unități din Brigada 72 a armatei irakiene, care a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni, în localitatea Al Gharraf (40 km nord de An Nassiriya). Au fost prezenți, de asemenea, guvernatorul provinciei irakiene Dhi Qar, domnul Aziz Kadum Alwan Al Ogheli, comandantul Forței Întrunite Operaționale Italiene, general de brigadă Giovanni Battista Borrini, comandantul Corpului de Geniști al armatei americane din Irak, colonelul Roger Gerber.

Conform informațiilor transmise de căpitanul Carol Florea, ofițerul de relații publice al Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, militarii români vor participa la pregătirea și instruirea a câte unei companii din brigada menționată, timp de două săptămâni, în perioada 23 aprilie – 7 iulie a.c.

La nivel regional vor fi constituite structuri formate din subunități ale armatei irakiene și poliției locale, care vor fi puse la dispoziția guvernatorilor provinciilor pentru a îndeplini misiuni de stabilizare și securizare a zonei. Materialele necesare pentru instrucție, cazare și diferite alte utilități sunt asigurate de Forța Multinațională.

Biroul de Presa al M.Ap.N.