Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Barbulescu Emanuel

 


Comunicat nr. 163


ZIUA FORȚELOR TERESTRE23 aprilie reprezintă Ziua Forțelor Terestre, cea mai cuprinzătoare categorie de forțe a armatei, care destină în prezent aproape 2.000 de militari în operații militare în afara țării și al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință.

Ca urmare, sfârșitul acestei săptămâni va fi marcat, în toate garnizoanele și unitățile militare din țară, prin manifestări comemorative dedicate acestui eveniment.

Programul activităților, la care sunt invitate să participe personalități ale vieții politice și militare, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, cuprinde momente de omagiere a jertfelor înaintașilor și de evocare a tradițiilor de luptă ale unităților, prezentarea procesului de transformare și modernizare a Forțelor Terestre Române.

Statul Major al Forțelor Terestre organizează vineri, 22 aprilie, în București, manifestări care se vor desfășura după următorul program:

• 10.00–10.30: ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut;
• 11.00–12.30: Simpozion cu tema „Forțele Terestre în actualele circumstanțe de securitate”, la Sala Polivalentă a Complexului Militar Haiducului, care va cuprinde :
- citirea Ordinului ministrului apărării naționale
- prezentarea referatelor: „Mediul geopolitic și geostrategic – cadrul de manifestare a Forțelor Terestre”, “Doctrina operațiilor Forțelor Terestre – suportul corelației dintre apărarea națională și apărarea colectivă”, “Transformarea Forțelor Terestre în perspectiva anilor 2007-2012”, “Misiunile îndeplinite de Forțele Terestre în afara teritoriului național”.
• 19.30–21.30: Apelul Solemn, în Piața Eroilor, și retragerea cu torțe pe itinerariul Piața Eroilor, Bulevardul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, Șos. Cotroceni, Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul General Vasile Milea, Bulevardul Timișoara, cazarma Regimentului 30 Gardă și Protocol.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Compartimentul Informare și Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre, telefon 021- 313.72.46.


Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.