Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Emanuel Barbulescu

 


Comunicat nr. 168


Funeraliile generalului Nicolae Uscoi


Duminică, 24 aprilie a.c., ora 12.00, vor avea loc la Cimitirul „Ghencea” militar funeraliile comandantului (rectorului) Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, general-maior profesor universitar dr. Nicolae Uscoi, decedat într-un accident de circulație care a avut loc pe data de 21 aprilie.

Născut la 28 noiembrie 1952, în Făgăraș, județul Brașov, generalul Uscoi a avut o carieră militară și o activitate științifică de excepție, care l-au consacrat în elita personalităților militare.

S-a afirmat în calitate de comandant și ofițer de stat major în câteva unități și comandamente. A fost, de asemenea, un eminent profesor, autor al unui număr de 16 cărți, manuale și cursuri universitare și aproximativ 100 de articole și comunicări științifice publicate în reviste de specialitate. A îndeplinit funcția de comandant al Academiei Forțelor Terestre din anul 2001.

Personalul Statului Major al Forțelor Terestre este alături de familia greu încercată și îi transmite sincere condoleanțe în aceste momente dureroase.Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.