Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 261


Proiectul unei stații de pompare și filtrare a apei realizat în Irak de militarii români


Luni, 6 iunie a.c., a fost inaugurată, în localitatea irakiană Al Fudliyah, o stație de pompare și filtrare a apei, care va asigura necesarul de apă potabilă pentru aproximativ 7.000 de locuitori.

Căpitanul Carol Florea, ofițerul de relații publice al Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, informează că este cel de al doilea obiectiv de acest gen gestionat de militarii români în această localitate irakiană, proiect în valoare de 248.000 de dolari SUA, pentru care, timp de patru luni, au lucrat 80 de muncitori irakieni.

“În ciuda dificultăților și problemelor apărute, atât militarii români, cât și populația irakiană au reușit să finalizeze cea mai importantă facilitate din zonă”, a spus căpitanul George Duță, ofițerul responsabil cu activitatea civili-militari, care propus proiectul, a întocmit documentația și a urmărit zi de zi progresul lucrărilor.

Prezent la inaugurare, șeful Consiliului Local din Al Fudliyah, domnul Hayder Faissal a declarat: “Mulțumim Forței Multinaționale și trupelor române pentru acest proiect care aduce bucurie în peste 1.000 de case din orașul nostru. Sperăm să continuăm colaborarea cu militarii Forței Multinaționale și în cadrul altor proiecte de infrastructură, în special a celor privind construcția drumurilor și a stațiilor de epurare și filtrare a apei de care comunitatea noastră are mare nevoie”.

Militarii români au finalizat cinci proiecte de infrastructură, constând în stații de epurare și filtrare a apei, sisteme de canalizare și o rețea de apă potabilă, în mai multe localități aflate în zona de responsabilitate și supraveghează derularea altor șase proiecte CIMIC.

Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” va continua desfășurarea acțiunilor de sprijinire a populației civile, simultan cu îndeplinirea misiunilor de patrulare pe principalele căi de comunicație, instruirea militarilor noii armate irakiene, precum și asigurarea pazei și securității elementelor de infrastructură (conductele petroliere, liniile de înaltă tensiune) și a bazei „Camp Mittica”.Biroul de Presa al M.Ap.N.