Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan comandor Liliana Tanase

 


Comunicat nr. 394


Forțele Aeriene Române la exercițiul „NATO AIR MEET 2005”


Un detașament al Forțelor Aeriene Române, format din 43 de militari și trei avioane MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană, va participa, în perioada 3 - 15 septembrie a.c., la exercițiul „NATO AIR MEET 2005”, care se va desfășura pe aerodromul Oerland din Norvegia. Cele trei avioane, care au decolat duminică, 28 august a.c., de la Câmpia Turzii, au părăsit țara astăzi, 29 august, după o escală efectuată la Timișoara.

Detașamentul românesc va participa pentru prima dată, alături de alte 17 țări membre ale Alianței Nord-Atlantice, la această importantă activitate, organizată anual de NATO.

În cadrul exercițiului vor fi executate, în condiții apropiate de cele ale unei operații aeriene reale, misiuni pentru câștigarea și menținerea superiorității aeriene. Între acestea se numără misiuni de apărare și interdicție antiaeriană, de atac la sol și de sprijin aerian, precum și acțiuni de război electronic.

Dislocarea echipamentelor și a personalului implicate în exercițiu se va realiza cu o aeronavă C-130 Hercules care aparține Bazei 90 Transport Aerian.


Statul Major al Fortelor Aeriene