Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 123


COMUNICAT


In perioada 12-15 mai a.c., o delegatie militara condusa de seful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, participa, la Cartierul General al NATO din Bruxelles, la Reuniunea Comitetului Militar al Parteneriatului Euro-Atlantic la nivelul sefilor apararii din tarile membre ale Aliantei si partenere (EAPMC – CS).

Reuniunea are ca obiective discutarea unor aspecte referitoare la implicarea militara a fiecarui stat in asigurarea pacii si securitatii in zona Balcanilor, precum si a problematicii participarii la campania impotriva terorismului, potrivit Planului de actiune al Parteneriatului.

Generalul dr. Mihail Popescu va participa, pentru prima data, la o reuniune restransa a sefilor apararii din tarile membre NATO la care sunt invitati si sefii de State Majore Generale din cele sapte state invitate, in noiembrie 2002, sa adere la Alianta. Reprezentantii tarilor partenere vor fi informati, in acest cadru, despre ultimele evolutii cu privire la noua structura de forte si de comanda a NATO, care va fi finalizata, probabil, in vara acestui an.


Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General