Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 422


Un general italian i-a însoțit în misiune pe Scorpionii Rosii



Comandantul Brigăzii Multinaționale Kabul, generalul italian Claudio Graziano, cu care cooperează Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, i-a însoțit astăzi pe militarii olteni pe parcursul executării unei misiuni de patrulare și recunoaștere în zona lor de responsabilitate.

Generalul a luat decizia de a se deplasa în misiune după ce a asistat la pregătirea practică a acesteia, efectuată în campul Julien, la macheta regiunii Kabul, de către căpitanul Bumbac Marius, comandantul companiei din care face parte plutonul desemnat ca patrulă.

“Doresc să plec în misiune cu această patrulă pentru că am încredere desăvârșită în Scorpionii roșii, dar și pentru a vedea cu ochii mei situația reală din teren“, a spus oaspetele italian.

Graziano, însoțit de membri ai staff-ului brigăzii, s-a aflat, pe parcursul zilei, într-o vizită de informare la militarii români participanți, în perioada august-octombrie a.c., la misiunea NATO de sprijinire a procesului electoral din Afganistan. Programul vizitei a inclus briefingul zilnic al comandantului Batalionului 26 Infanterie, locotenent-colonel Gabriel Toma, prezentarea batalionului, a facilităților taberei românești și a tehnicii militare din dotare.

Comandantul Brigăzii Multinaționale i-a mulțumit locotenent-colonelului Toma pentru primirea călduroasă și pentru seriozitatea cu care Scorpionii roșii tratează participarea la misiunea din Afganistan.

Fotografii de la eveniment pe www.mapn.ro.




Biroul de Presa al M.Ap.N.