Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 18


COMUNICAT


Luni, 27 ianuarie a.c., in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, la sediile Muzeului Militar National, respectiv al Ansamblului Artistic al Armatei au avut loc analize ale activitatilor desfasurate de aceste institutii in anul 2002.

Pe parcursul anului trecut, angajatii muzeului au conceput si realizat expozitii vernisate la sediu sau in alte institutii din tara, au finalizat mai multe studii de specialitate, au publicat articole si studii in publicatii militare si civile, au participat la sapaturi arheologice, la activitati de restaurare-conservare, au contribuit la intocmirea unor cataloage topografice, a unor colectii de periodice, fotografii originale, documente, harti, carte rara etc.

La sfarsitul anului 2002, patrimoniul Muzeului Militar National era organizat in 60 de colectii, din care 23 sunt formate din obiecte de muzeu si 37 din repere ale fondului documentar.

Colectivul Ansamblului Artistic al Armatei a pregatit si prezentat 118 activitati – spectacole in 12 garnizoane, turnee ale brigazilor artistice de folclor si cor in 24 de garnizoane, activitati de reprezentare si protocol la nivelul conducerii ministerului, deplasari in strainatate ale brigazii artisitice de folclor in Afganistan, Kosovo si Bosnia-Herzegovina.

Ansamblul “Doina” a raspuns si solicitarilor venite din partea unor institutii precum Presedintia si Senatul Romaniei, Ministerul Informatiilor Publice, Inspectoratul General al Politiei, Primaria Sectorului 3.Biroul de presa al MApN