Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 171


COMUNICAT


În perioada 10 – 12 iunie 2003, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, domnul Sorin ENCUȚESCU, participă la ceremonia împlinirii a 10 ani de la înființarea Centrului European pentru Studii Internaționale și de Securitate „GEORGE C. MARSHALL”.

Manifestarea va avea loc la Garmish-Partenkirchen în Republica Federală Germania, sub președinția domnului Dr. John P. ROSE, directorul Centrului, și cu participarea unor înalte oficialități militare și civile.

Colaborarea dintre Ministerul Apărării Naționale și Centrul European “GEORGE C. MARSHALL” a început în iarna anului 1994, prin participarea a trei ofițeri la Colegiul de Studii Strategice și Economia Apărării.

Până în prezent au absolvit diferite cursuri ale prestigioasei instituții un număr de 110 cadre militare și civili și se află în curs de școlarizare doi ofițeri și un civil.

Din 1999 paleta cursurilor adresate ofițerilor și civililor s-a diversificat, iar cursurile au fost mereu îmbogățite și actualizate informațional.

În colaborare cu Centrul “GEORGE C. MARSHALL” s-a organizat în România, în aprilie 2002, seminarul „Leadership și management”.Biroul de Presa al M.Ap.N.