Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 19


COMUNICAT


Miercuri, 29 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Apararii Nationale va avea loc o intalnire a ministrului apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, cu domnul William Lash, adjunct al secretarului de stat pentru comert al Guvernului SUA, la intalnire urmand sa participe si ambasadorul american in Romania, domnul Michael Guest.

Pe agenda discutiilor se afla subiecte legate de statutul Romaniei dupa primirea invitatiei de aderare la NATO si extinderea colaborarii atat la nivel bilateral, in baza Parteneriatul Strategic romano-american, cat si in cadrul Aliantei Nord-Atlantice.

Cu aceasta ocazie va fi semnat, in prezenta inaltilor oaspeti americani, precum si a oficialilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Industriei si Resurselor, un memorandum de intelegere intre Ministerul Apararii Nationale, reprezentat prin C.N. Romtehnica S.A., si compania Lockheed Martin, privind continuarea programului de inzestrare cu radare pentru inaltimi mici si medii. In baza acestui memorandum se vor evalua agenti economici romani din industria de aparare care vor contribui la realizarea radarelor.

Jurnalistii acreditati la M.Ap.N. care doresc sa participe la activitatea de semnare a memorandumului si la declaratiile de presa vor fi asteptati, pentru acces in institutie, miercuri, 29 ianuarie, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), intre orele 10.15 si 10.30.
Biroul de presa al MApN