Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 456


Paradă militară în București de Ziua Națională a RomânieiMinistrul Apărării, Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, aduc mulțumiri tuturor militarilor implicați în organizarea și desfășurarea Paradei Militare care a avut loc cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Apreciez eforturile tuturor, profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă militarii noștri, de la soldat la general, pentru ca Parada militară din acest an să se desfășoare impecabil - a spus ministrul apărării. Sunt sigur că toți compatrioții, indiferent că au fost prezenți în Piața Arcului de Triumf sau în fața televizoarelor, s-au simțit mândri că sunt români și că au o armată capabilă să-i reprezinte acolo unde datoria i-o cere. Adresez salutul meu tuturor militarilor români aflați peste hotare, unde știu că sărbătoresc Ziua Națională în misiune, cu gândul la cei de acasă și la România, urându-le «La mulți ani!» și să se întoarcă cu bine acasă.”

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în toate garnizoanele și în unitățile militare din țară au fost organizate ceremonialuri militare, depuneri de flori și manifestări consacrate Zilei Naționale a României.

În București, în cursul acestei dimineți, Ministerul Apărării a organizat un ceremonial militar și religios la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol, precum și o impresionantă paradă militară, în care au fost implicate peste 1200 de persoane, aparținând categoriilor de forțe ale Armatei României, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază. Prin fața tribunei oficiale au defilat subunități de studenți, elevi și militari profesioniști, precum și cea mai nouă tehnică de luptă din dotarea forțelor terestre și aeriene.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării