Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, Purtatorul de cuvant al M.Ap.

 


Comunicat nr. 455


Elicopterele IAR 330-PUMA SOCAT au fost oprite temporar de la zbor


Elicopterele IAR 330-PUMA SOCAT au fost oprite temporar de la zbor, în urma accidentului aerian din după-amiaza zilei de 7 noiembrie 2007.

În conformitate cu reglementările în vigoare, în cazul producerii unor catastrofe aviatice, activitățile de zbor cu aparatele de același tip ca și cel implicat se întrerup până la stabilirea cauzelor care au generat respectivele evenimente. În cazul identificării unor cauze tehnice, toate celelalte aeronave vor fi verificate pentru înlăturarea acestora. În situația în care comisia stabilește ca și cauză a accidentului, eroarea umană, zborurile se reiau imediat.

Conform reglementărilor, Comisia de investigare trebuie să prezinte o concluzie în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Referitor la starea tehnică a elicopterului care s-a prăbușit pe raza localității Ungheni, județul Argeș, există reguli/proceduri foarte precise de efectuare a lucrărilor de întreținere și pregătire a aeronavelor pentru zbor, care s-au aplicat și în acest caz.Biroul de Presă al Ministerului Apărării