Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 289


COMUNICAT


In perioada 16 – 19 septembrie a.c., domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, va participa, la Berlin, la conferinta cu tema “Reconversia profesionala a personalului militar – provocari si oportunitati”.

Activitatea este organizata de Ministerul Apararii si Ministerul Economiei si Muncii, din Republica Federala Germania, de Centrul pentru Studii de Securitate “George C. Marshall” si de Directoratul Economic al NATO.

La invitatia organizatorilor, secretarul de stat Sorin Encutescu va prezenta in cadrul lucrarilor conferintei experienta pozitiva a Ministerului Apararii Nationale, privind reconversia profesionala a personalului militar.

Conferinta va reuni parlamentari si reprezentanti ai guvernelor din tarile membre ale EAPC (Consiliul Parteneriatului Euro-Atlantic), autoritati locale si regionale, membri ai unor organisme internationale neguvernamentale, academicieni si reprezentanti ai sectorului privat, in scopul discutarii aspectelor economice si sociale ale reformei apararii, reconversiei personalului militar, conversiei bazelor militare si restructurarii industriilor de aparare.

La aceasta activitate mai participa, din partea M.Ap.N., o delegatie militara condusa de domnul general de brigada Traian Pigui, seful Directiei Domenii si Infrastructuri.

Biroul de Presa al M.Ap.N.