Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 37


COMUNICAT


Secretarul de stat parlamentar la Ministerul Federal al Apărării din Germania, domnul Walter Kolbow, care efectuează o vizită oficială în România, a avut, astăzi după-amiază, întâlniri cu domnii Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, și general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General.

Domnii Kolbow și Encuțescu au prezentat problemele armonizării legislative și de relații publice din cele două armate și au evaluat perspectivele dezvoltării relațiilor militare bilaterale în acest domeniu. Domnul Encuțescu a adresat mulțumiri omologului său pentru sprijinul acordat prin punerea la dispoziție a unor profesori de la Academia de Comunicare a Bundeswehr-ului pentru a preda cursuri de relații publice la Universitatea Națională de Apărare.

În cursul întâlnirii cu șeful Statului Major General, oaspetelui german i-au fost prezentate probleme actuale și de viitor ale reformei organismului militar. Domnul Kolbow a apreciat că România s-a dovedit a fi un partener solid și de încredere pe parcursul procesului de adrerare. Domnia sa a spus: „În Germania sunt cunoscute eforturile pe care le-ați făcut pentru integrare, iar prin rezultatele obținute ați confirmat că România se află pe calea cea bună”. Domnul Kolbow a exprimat disponibilitatea continuării cooperării după intrarea în NATO și a propus, în acest sens, elaborarea unei strategii comune pentru o perioadă de trei ani, document care să fie semnat la nivelul Statelor Majore Generale din cele două țări până în luna mai a anului în curs.


Biroul de Presa al M.Ap.N.