Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 49


COMUNICAT


În perioada 12-15 februarie a.c., amiralul Miguel Fernandez, reprezentantul în Europa al Comandamentului Aliat pentru Transformare (SACT), va efectua o vizită în România.

Cu această ocazie amiralul Fernandez va fi primit de secretarul de stat George Cristian Maior, șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, și se va întâlni cu generalul dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General. De asemenea, va susține, în aula Universității Naționale de Apărare, o conferință cu tema „Transformarea Alianței Nord-Atlantice”.

Amiralul Miguel Fernandez s-a născut la Vigo, în Spania, și a absolvit Academia Navală în anul 1963. Pe parcursul carierei sale militare a îndeplinit diverse funcții de comandă în Marina Regatului Spaniei, fiind avansat la gradul de amiral în anul 2001, atunci când a fost numit, la Comandamentul NATO din Bruxelles, ca reprezentant în Europa al Comandamentului Suprem Aliat din zona Atlanticului (SACLANT). Odată cu transformarea SACLANT, în anul 2003, în Comandament Aliat pentru Transformare, amiralul Fernandez a devenit reprezentantul acestei structuri în Europa.

Oaspetele spaniol este câștigătorul premiului tombolei de la evenimentul „NATO Wives Bazaar”, organizat la Bruxelles anul trecut, constând într-o excursie, împreună cu soția, în România. Programul amiralului Fernandez mai cuprinde vizitarea unor obiective turistice din București și de pe Valea Prahovei.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare