Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 143


COMUNICAT


Domnul George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, va participa joi, 15 aprilie a.c., la sediul NATO de la Bruxelles, la reuniunea Comitetului NATO pentru Analiza Apărării (DRC).

Cu acestă ocazie, secretarul de stat Maior, însoțit de o echipă de experți din Departamentul pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare și din Statul Major General, va aborda, împreună cu reprezentanții celorlalte state NATO, subiecte referitoare la planurile României în domeniul apărării, cu referiri directe la capacitățile solicitate de Alianță și puse la dispoziție de țara noastră. Este prima oară când România participă la această reuniune NATO pe probleme de analiză a apărării, marcându-se debutul țării noastre, în calitate de membru cu drepturi depline, la reuniunile comitetelor Alianței Nord- Atlantice.

Concluziile finale ale reuniunii Comitetului NATO pentru Analiza Apărării vor fi prezentate șefilor de state și de guvern ai țărilor Alianței cu ocazia Summit-ului de la Istanbul, din luna iunie.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare