Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 293


COMUNICAT


Din delegația României care va participa, în perioada 27-29 iunie a.c., la Summitul NATO de la Istanbul fac parte ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, domnul George Maior, șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, alți generali, ofițeri și specialiști din țară și de la Reprezentanța României la sediul NATO din Bruxelles.

Luni, 28 iunie, în contextul reuniunii Consiliului Nord-Atlantic, ministrul apărării naționale va semna două scrisori de intenție pentru participarea la proiectul PCC (Prague Capabilities Commitment, Angajamentul de la Praga privind Capabilitățile) referitoare la transportul aerian strategic, respectiv la cel privind transportul maritim strategic.

De asemenea, în programul domnului Ioan Mircea Pașcu sunt prevăzute întâlniri cu omlogi din țări membre NATO și ale Parteneriatului pentru Pace, prilej cu care se vor purta discuții referitoare la dezvoltarea programelor bilaterale, în contextul noilor evoluții ale relațiilor din cadrul Alianței.


Biroul de Presa al M.Ap.N.