Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 145


Msuri la Ministerul Aprrii pentru desfurarea n bune condiii a alegerilor locale


Ministrul aprrii a dispus msuri pentru desfurarea n bune condiii a alegerilor locale.
Astfel, conform ordinului ministrului aprrii, cadrele militare, elevii i studenii instituiilor militare de nvmnt, soldaii i gradaii voluntari, precum i personalul civil i exercit dreptul de vot, n condiiile legii, numai n comuna, oraul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorial a municipiului n care acetia i au domiciliul.

Personalul aflat la cursuri n ar, n afara ganizoanei de domiciliu, ct i cel care este ncadrat sau detaat n uniti militare din alte localiti dect cea de domiciliu sau reedin beneficiaz de nvoire, prsirea garnizoanei sau permisie. Aceleai condiii vor fi asigurate i pentru elevii i studenii instituiilor militare de nvmnt, precum i pentru soldaii i gradaii voluntari aflai la instruire n batalioanele de instrucie sau centrele de pregtire ale armelor din subordinea categoriilor de fore ale armatei.

n zilele premergtoare desfurrii alegerilor i n primele dou zile dup acestea nu se vor executa trageri cu armamentul individual i aplicaii cu trageri de lupt.
Comandanii de uniti sau garnizoane nu vor permite desfurarea de evenimente cu conotaii politice (adunri, ntlniri, conferine de pres, discursuri, etc.) de ctre nici un partid sau candidat n unitile militare, la cercurile militare sau n alte spaii aparinnd Armatei.

Comandanii de uniti nu vor permite participarea muzicilor militare din subordine la activiti legate de pregtirea i desfurarea alegerilor.

Angajailor Ministerului Aprrii - cadre militare, funcionari publici sau salariailor civili - li se interzice s fac declaraii de pres pe teme legate de alegerile autoritilor administraiei publice locale, s distribuie sau s afieze n unitile militare materiale publicitare electorale.

Redaciile militare de radio i televiziune, publicaiile militare centrale i teritoriale nu vor difuza informaii furnizate de partidele politice ori materiale de publicitate politic, editoriale sau comentarii care au legtur cu campania pentru alegeri. De asemenea, presa militar nu va publica sondaje referitoare la campania electoral.

Biroul de Pres al Ministerului Aprrii