Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 190


Ministrul Meleșcanu i-a conferit ambasadorului Mihai Stuparu Emblema de Onoare a Armatei României


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, i-a acordat domnului Mihai Stuparu gradul de colonel în rezervă și i-a înmânat Emblema de Onoare a Armatei României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi, 10 iulie, la sediul ministerului.
Distincția a fost conferită în semn de înaltă apreciere a contribuției aduse la susținerea misiunilor desfășurate de militarii români în teatrul de operații din Irak în calitate de ambasador al României în această țară.

La activitate au fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Apărării, Georgeta Ionescu, șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, secretarul general al ministerului, Georgeta Gavrilă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Teodor Frunzeti, generali și ofițeri din structurile centrale ale ministerului.

La finalul ceremoniei, amiralul Gheorghe Marin i-a mulțumit ambasadorului Stuparu pentru sprijinul acordat militarilor români care au acționat în Irak și pentru că a dovedit, prin tot ceea ce a făcut, că este alături de forțele noastre și alături de Armata Română.

Ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat că ambasadorul Mihai Stuparu a susținut toate eforturile armatei, și-a făcut pe deplin datoria și a avut o implicare de suflet în tot ceea ce a însemnat prezența noastră militară în Irak.

La rândul său, ambasadorul Mihai Stuparu a mulțumit pentru aprecierile conducerii MAp și s-a declarat mândru că a putut contribui, alături de forțele noastre, la îndeplinirea misiunilor din Irak. Excelența Sa a transmis, cu acest prilej, felicitări tuturor militarilor pentru rezultatul și nivelul la care au știut și știu să reprezinte România.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării