Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. cdor. Valentin CICRC tel: 0749 146 968

 


Comunicat nr. 294


Festivitatea de depunere a jurmntului militar la coala Militar de Maitri a Forelor Navale "Amiral Ion Murgescu"


coala Militar de Maitri a Forelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constana organizeaz smbt, 4 octombrie, ora 10.00, festivitatea de depunere a jurmntului militar, de ctre elevii anului nti.

Cei 38 de elevi, ntre care 4 fete, vor rosti jurmntul fa de patrie n prezena prinilor, a comandanilor de mari uniti i uniti, a reprezentanilor autoritilor locale, instituiilor similare de invmnt, cadrelor militare n rezerv i retragere.

Jurnalitii care doresc s participe la acest eveniment sunt ateptai la punctul de control al colii (Constana, str. Dezrobirii, nr. 80), ncepnd cu ora 09.45.
coala Militar de Maitri Militari a Forelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a fost nfiinat prin naltul Decret Regal nr. 3110 din anul 1897, semnat de regele Carol I, prin care a fost aprobat „Regulamentul de funcionare al colii de Submecanici i Submaetri de marin”.

Pe parcursul existenei sale, coala a cunoscut mai multe reorganizri,, a purtat denumiri diferite n anumite perioade de timp, dar, ca organizaie furnizoare de educaie, obiectivul fundamental a fost ntotdeauna acela de a forma i pregti continuu maitri militari, efi de specialiti capabili s-i ndeplineasc atribuiile la bordul navelor militare ale Forelor Navale.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii