Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 20


INFORMAȚIE DE PRESĂ


În legătură cu evenimentul produs miercuri, 28 ianuarie, la unitatea militară 01916 Ciorogârla, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale este împuternicit să declare următoarele:

În urma inventarierii armamentului, s-a constatat sustragerea unui numar de arme. Facem precizarea că nu a fost sustrasă nici un fel de muniție.

Imediat după producerea evenimentului, ministrul Apărării Naționale, Mihai Stănișoară, a dispus măsuri de întărire a pazei și securității la toate depozitele de armament și muniție din țară, precum și efectuarea de verificări amănunțite. În urma controalelor desfășurate nu au fost raportate nereguli.

Ancheta la unitatea militară în cauză continuă și este desfășurată de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-au săvârșit faptele.

În același timp, ministrul Stănișoară a ordonat constituirea unei comisii de anchetă care va efectua o cercetare administrativă.Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale