Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 89


Militarii români din Irak au inaugurat o școală în localitatea Ur


Militarii Batalionului 26 Infanterie "Scorpionii Roșii" au participat marți, 31 martie, la inaugurarea școlii generale Abdul Razak din Ur, localitate situată în provincia Dhi Qar.

Misiunea de acordare de asistență umanitară pentru populația irakiană din zona de responsabilitate a militarilor craioveni se înscrie în cadrul acordului bilateral dintre Guvernul Republicii Irak și Guvernul României.

Echipa a fost condusă de căpitanul Bogdan Macovei și locotenentul Bogdan Gherghe, iar la eveniment au fost prezenți lideri locali și părinții elevilor.

În timpul vizitei, militarii români au distribuit elevilor rechizite școlare, jucării, încălțăminte și echipament sportiv pentru echipa de fotbal a școlii.

"Cele șase clase ale școlii noastre vor asigura educația necesară pentru aproximativ 180 de copii din regiune. Suntem convinși că acțiunile dumneavoastră nu se vor opri aici și că veți reuși să faceți și alți copii fericiți. Vă mulțumesc, atât în numele meu, cât și în numele micuților care vor beneficia pe viitor de acest proiect”, a declarat Ibrahim Talub, directorul școlii.

La finalul acțiunii, căpitanul Macovei a discutat cu liderii locali pentru identificarea și demararea unor noi proiecte de asistență umanitară, proiecte ce vor ajuta la dezvoltarea regiunii în care militarii români își desfășoară misiunile.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale