Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: locotenent Cornelia Popa , tel. 0734191481

 


Comunicat nr. 186


Militarii vrânceni și ieșeni se pregătesc să plece în Afganistan


Ceremonia de plecare în teatrul de operații din Afganistan, a militarilor Batalionului 280 Infanterie Mecanizată din Focșani, va avea loc vineri, 29 mai, începând cu ora 10.30, la sediul unității (intrarea de est situată pe Calea Munteniei).

Militarilor focșăneni li se vor alătura, în această misiune, militari din Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iași.

La eveniment vor participa, pe lângă familiile militarilor, și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai administrației publice locale.

Militarii vor prelua de la militarii Batalionului 21 Vânători de munte "Viperele Negre" din Predeal misiunea de a sprijini autoritățile guvernamentale afgane din regiunea Zabul în procesul de reconstrucție a țării.

Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată au mai participat la misiuni de menținere a păcii în Kosovo și la misiuni de stabilitate și reconstrucție în Afganistan și Irak. Batalionul 151 Infanterie a mai participat, integral sau cu anumite subunități, la diferite misiuni de menținere a păcii în Angola, Bosnia - Herțegovina, Albania, Afganistan și Irak.


Biroul de presă