Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristina IACOBUȚ, tel.: 0722380138

 


Comunicat nr. 389


Șeful Statului Major General, la Bruxelles


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN, participă miercuri, 4 noiembrie, la Reuniunea Comitetului Militar al UE de la Bruxelles.

În cadrul reuniunii, vor fi abordate subiecte privind stadiul și perspectivele operațiilor EUFOR, ALTHEA și ATALANTA, desfășurate sub egida Politicii Europene de Securitate și Apărare/PESA, activitățile referitoare la Planul de dezvoltare a capabilităților PESA, rolul Comitetul Militar al UE în dezvoltarea capabilităților militare și contribuția acestuia la prioritățile PESA ale președinției UE.

În timpul întâlnirilor bilaterale cu oficialitățile din structurile UE sau cu omologii din alte țări, amiralul MARIN va prezenta aspecte ale procesului de transformare a Armatei României și ale participării naționale la misiunile din teatrele de operații.

***
Comitetul Militar al Uniunii Europene este organul militar suprem al Consiliului UE pentru consultare și cooperare militară între statele membre, în domeniul prevenirii conflictelor și al gestionării crizelor. CM este format din șefii statelor majore generale (ai apărării) ale statelor membre.


Biroul de presă