Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Dorel Danciu, tel. 0722 526858

 


Comunicat nr. 400


Ceremonie la Batalionul 1 pentru Operații Speciale "Vulturii"


Ceremonia de repatriere din teatrul de operații Afganistan a detașamentului de forțe pentru operații speciale ROU SOF DET 7 a avut loc astăzi, 13 noiembrie, la sediul Batalionului 1 Forțe pentru Operații Speciale "Vulturii".

La activitate au participat membrii familiilor militarilor, generalul maior Alexandru Rus, șeful Direcției Operații din Statul Major General, și generalul american Thomas Brown, reprezentantul Special Operations Command Europe (SOCEUR), structura de conducere a forțelor speciale americane în Europa.

Momentul central al activității a fost decorarea de către oficialul militar american a unui luptător român cu medalia "Bronze Star", una dintre cele mai importante distincții americane de război.

* *

Timp de mai bine de șase luni, militarii detașamentului românesc de operații speciale au executat misiuni de asistență militară în sprijinul forțelor de securitate afgane și alte misiuni specifice forțelor speciale, orientate spre neutralizarea grupărilor insurgente care acționează în partea de est a Afganistanului.

Amintim că în acest an, pe 3 aprilie, forțele speciale românești au pierdut un camarad, eroul-maior (p.m.) Tiberius Petre, căzut la datorie în timp ce conducea o misiune de intervenție rapidă. La acest moment, una dintre bazele forțelor aliate din Afganistan poartă numele eroului român.


Biroul de presă