Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 35


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Două detașamente de militari ai Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul" din Pitești, din subordinea Statului Major al Forțelor Terestre, acționează, cu trei camioane și un transportor blindat, începând cu ora 03.20 a acestei zile, pentru deblocarea drumurilor și salvarea unor persoane aflate în mașinile înzăpezite din mai multe localități din județul Argeș.

Acțiunea celor 34 militari argeșeni se desfășoară în baza planului de cooperare locală dintre Ministerul Apărării Naționale și autoritățile administrației publice pentru situații de forță majoră.

Detașamentul format din 13 militari care a acționat în zona comunei Căldăraru a participat la salvarea a două persoane blocate în zăpadă într-un autovehicul, pe care le-a transportat în siguranță la Primăria din localitate. La această oră, militarii participă la operațiunile de evacuare a unor persoane din localitatea Ungheni în localitatea Costești.

De asemenea, cei 21 de militari din cel de-al doilea detașament care acționează, împreună cu structuri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, în sprijinul populației din zona comunei Teiu, a verificat numeroase autovehicule blocate în zăpadă pe drumul de acces către comună și sprijină în continuare autoritățile locale la evacuarea celor aflați în dificultate.


Biroul de presă