Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 46


INFORMAȚIE DE PRESĂ


În perioada 2 aprilie-1 septembrie, se va desfășura, în România, exercițiul multinațional Black Sea Rotational Force 12 (BSRF-12), la care vor participa aproximativ 650 de militari din Armenia, Azerbaidjan, Republica Macedonia și Statele Unite ale Americii. Armata României participă la exercițiu cu peste 1.000 de militari și tehnică aparținând celor trei categorii de forțe.

BSRF-12 este un exercițiu condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. dislocat în Europa (MARFOREUR), se desfășoară pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani și regiunea Caucazului și are ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii.

Programul de instruire este structurat pe module care includ printre altele: activități de pregătire înaintea dislocării în teatre de operații, participarea la misiuni de menținere a păcii, acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă, instruire prin parașutare, activități pentru dezvoltarea profesională a subofițerilor, seminarii de profil.


Biroul de Presă