Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 76


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naționale, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, în colaborare cu reprezentanții administrației publice locale, organizează joi, 24 mai, ceremonii militare și religioase, de Înălțarea Domnului Iisus Hristos, pentru celebrarea Zilei Eroilor, în localitățile în care sunt amplasate monumente ale eroilor.

La București, manifestările se vor desfășura după următorul program:
Ora 10.00:
- Cimitirul Israelit "Filantropia".
Ora 12.00:
- Mormântul Ostașului Necunoscut, Parcul Carol;
- Monumentul Eroilor militari români căzuți la datorie, Palatul Național al Copiilor;
- Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, Universitatea Națională de Apărare "Carol I";
- Cimitirul Ghencea Militar;
Pe timpul ceremoniilor de la Mormântul Ostașului Necunoscut și de la Monumentul Eroilor militari români căzuți la datorie, în semn de omagiu adus memoriei eroilor Patriei, două formații de aeronave militare - trei avioane MiG-21 LanceR și trei elicoptere IAR-330 PUMA SOCAT - vor survola spațiul aerian.

În municipiile reședință de județ și în localitățile unde sunt dislocate unități și mari unități militare vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, cu participarea cadrelor militare în activitate, în rezervă și în retragere, a veteranilor de război și a reprezentanților autorităților publice locale.

În toate unitățile militare, la ora 12.00, se va păstra un moment de reculegere, iar în lăcașele militare de cult se vor trage clopotele, în semn de omagiu pentru eroii patriei.


Biroul de Presă