Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 225


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Elevilor de la Colegiul național bilingv George Coșbuc din București li se vor prezenta joi, 18 octombrie, în cadrul Proiectului "Ziua Armatei României în școli", activități desfășurate de militarii români în misiuni interne și internaționale.

În curtea colegiului va fi instalat un cort militar în care vor fi prezentate echipamente - armament ușor de infanterie, vestă antiglonț, cască și ochelari de protecție, binoclu, busolă etc., de către militari ai Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni".

Totodată, în incinta instituției de învățământ, pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, reprezentanți ai birourilor de informare recrutare, însoțiți de elevi și studenți militari, vor prezenta oferta educațională și avantajele alegerii carierei militare, iar militari participanți la misiuni în teatrul de operații din Afganistan vor prezenta tipurile de misiuni executate.

Jurnaliștii interesați să participe la activitate vor fi așteptați joi, 18 octombrie, între orele 09.30 și 09.45, la intrarea Colegiului național bilingv George Coșbuc (str. Olari nr. 29-31, sector 2). Persoană de contact: lt.col. Cristina Iacobuț, tel. 0722.380.138.
* * *

Pentru prima dată, Ministerul Apărării Naționale organizează evenimentul "Ziua Armatei României în școli", în perioada 17-25 octombrie. Acest proiect cuprinde licee din București (câte unul în fiecare sector) și din țară, în care o echipă formată din reprezentanți ai birourilor de informare - recrutare, istorici sau veterani de război și militari participanți la misiuni în teatrele de operații vor prezenta importanța Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari și oferta educațională în instituțiile de învățământ militar.


Biroul de Presă