Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 232


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, și șeful Statului Major General (SMG), general-locotenent Ștefan Dănilă, au susținut miercuri, 24 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, o videoconferință cu militarii români din detașamentele dislocate în teatrele de operații din Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Kosovo, precum și cu marinarii de pe fregata "Regele Ferdinand", aflată în misiune în Golful Aden.

"Mâine sărbătorim o zi importantă - Ziua Armatei României, un reper în istoria noastră națională, un prilej de mândrie și satisfacție pentru momentele de glorie ale Armatei Române, dar și un moment de pioasă aducere aminte a celor pe care i-am pierdut pe drum. Vă adresez, dincolo de tradiționalul "La Mulți Ani", rugămintea expresă de a avea grijă de oameni și de a ne îndeplini misiunile. Vă doresc să vă întoarceți sănătoși acasă!", a transmis ministrul Corneliu Dobrițoiu comandanților de detașamente participanți la videoconferință. Totodată, ministrul Dobrițoiu a dat asigurări că actuala conducere a MApN este determinată să rezolve în viitor "problemele complexe ale Armatei într-un buget mai generos decât cel din 2012, pentru a îndrepta multe lucruri care nu merg bine".

Comandanții detașamentelor din teatrele de operații și comandantul fregatei "Regele Ferdinand" au raportat ministrului aspecte legate de principalele misiuni executate, de situația de securitate din zonele de responsabilitate, de starea moralului personalului și de modul cum acesta ține legătura cu familiile rămase în țară.

În încheierea videoconferinței, șeful SMG, general-locotenent Ștefan Dănilă, i-a felicitat "pe toți militarii din teatrele de operații, care, de 25 Octombrie, fac cunoscut faptul că armata României este prezentă în cele mai fierbinți locuri de pe glob".

La videoconferință au mai participat secretarul de stat pentru Politica de Apărare și Planificare strategică Sebastian Huluban, secretarul de stat pentru Relația cu Parlamentul, Informare Publică și Creșterea Calității Vieții Personalului Dan Tătaru, locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului SMG, general-locotenent Valeriu Nicuț, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Mircea Savu, și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cristea Cucoșel.


Biroul de Presă