Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 45


Nou șef al Direcției Generale de Informații a Apărării


Prin ordin al ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, începând cu data de astăzi, 13 februarie, generalul-maior Marian Hăpău a fost numit director general al Direcției Generale de Informații a Apărării.

Generalul-maior Marian Hăpău a preluat funcția de la generalul-locotenent Ilie Botoș.
* * *

În vârstă de 50 de ani, generalul-maior Marian Hăpău este licențiat în drept al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu și a urmat o serie de cursuri postuniversitare în specializarea drept juridic privat. În anul 2008, a absolvit Colegiul Superior de Informații Naționale, iar în anul 2010, Colegiul Național de Apărare.

Printre funcțiile militare îndeplinite se numără cea de șef al Direcției contrainformații și securitate militară și locțiitor al directorului general al Direcției generale de informații a apărării pentru contrainformații și securitate militară, în perioada 2009-2012, și șef al Corpului de control și inspecție, din mai 2012 până în prezent.

Generalul-maior Hăpău a fost distins, în anul 2009, cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler și în anul 2010 cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler.


Biroul de Presă