Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 47


Întâlnire a ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, Martin Harris


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut luni, 18 februarie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, Martin Harris.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la relațiile militare bilaterale și la modalitățile optime prin care țara noastră poate beneficia de asistență și consultanță din partea Marii Britanii în proiectarea și desfășurarea procesului de revizuire a apărării.

"Obiectivul major al Ministerului Apărării Naționale este creșterea capabilității armatei. Pentru prima dată, bugetul ministerului a crescut și s-a obținut o creștere anuală a bugetului, până se va atinge nivelul de 2 la sută din PIB, conform standardelor NATO", a mai subliniat ministrul Dușa.

La rândul său, ambasadorul Harris a subliniat importanța României în relația cu Marea Britanie, accentuând faptul că țara noastră este una dintre puținele țări care are forțe armate capabile dar și voință necesară pentru a lupta. "Puteți să vă bazați pe sprijinul nostru în procesul de modernizare, ne dorim o colaborare mai strânsă cu România pentru că s-a dovedit un partener viabil", a mai declarat ambasadorul Martin Harris .

Pe agenda discuțiilor au figurat procesul de transformare a NATO și participarea la misiuni internaționale.


Biroul de Presă