Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 74


Transplant de cornee la Spitalul Universitar de Urgen Militar Central "Dr. Carol Davila"


La Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgen Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC), au avut loc mari, 12 martie, dou intervenii chirurgicale de transplant de cornee provenite de la un pacient aflat n moarte cerebral.

Interveniile chirurgicale au fost posibile datorit colaborrii cu Agenia Naional de Transplant (ANT), grefele fiind prelevate la Spitalul Clinic Judeean de Urgen Oradea.

Clinica de Oftalmologie a SUUMC, prima unitate medical de profil acreditat de Agenia Naional de Transplant, deine infrastructura uman, tehnico-material i de suport necesar derulrii unor astfel de programe medicale.

* * *

Spitalul Universitar de Urgen Militar Central "Dr. Carol Davila" a gzduit primul Centru de transplant de cornee din Sud-Estul Europei nc din anul 1968, sub coordonarea prof. univ. dr. general-maior Mircea Olteanu.

Dac n perioada 2002-2003, dup intrarea n vigoare a legislaiei care reglementa transplantul de organe n Romnia, n SUUMC se efectuau aproximativ patru transplante de cornee pe an, treptat numrul acestora a ajuns la 30-40 de intervenii de acest tip pe an.


Biroul Comunicare i Relaii Publice al SUUMC