Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 87


ARMATA - O ȘCOALĂ ALTFEL


Ministerul Apărării Naționale susține și anul acesta proiectul "Armata - O școală altfel", în cooperare cu Ministerul Educației Naționale, desfășurat în perioada 1-5 aprilie 2013.

Unități militare din toate categoriile de forțe ale armatei și instituții militare de învățământ și de cultură din întreaga țară vor participa la acest program și vor prezenta elevilor tehnica militară, activități practice specifice, precum și oferta educațională pentru instituțiile de învățământ militar.

În București, un număr de 175 de elevi (băieți și fete), din liceele care au participat la proiectul "Ziua Armatei României în școli", vor lua parte, pe bază de voluntariat, miercuri, 3 aprilie, și vineri, 5 aprilie, la activitățile organizate de militarii din batalioanele 96 Geniu și 2 Infanterie "Călugăreni".

Liceenii vor lua parte la o zi de pregătire obișnuită a militarilor, vor desfășura activități practice, precum aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, descoperirea de obiecte metalice cu ajutorul detectoarelor, instrucție de front și vor afla detalii despre tehnica și armamentul folosite de militari.

Personalul Flotilei 90 Transport Aerian va prezenta elevilor unor școli din București și Otopeni, care vor vizita unitatea, informații despre aeronavele IAR-330 PUMA, AN-26, C-130 HERCULES și C-27J SPARTAN ce vor fi expuse și aspecte din viața piloților într-o unitate militară a Forțelor Aeriene.

Tot în capitală, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor va organiza, în zilele de 1, 2 și 4 aprilie, proiectul "Un erou, o floare", în cadrul căruia elevi de la Școala Gimnazială "George Călinescu", Liceul de Artă "Nicolae Tonitza" și Școala Generală nr.1 Jilava vor depune flori și vor îngriji monumentele eroilor din Cimitirul Militarilor Sovietici, Cimitirul Eroilor Români din Primul Război Mondial și Cimitirul Pro Patria.

Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand" își va deschide expozițiile pentru elevi, iar Muzeul Național al Aviației Române va funcționa conform programului obișnuit, marți - vineri, între orele 09.00 - 16.00, sâmbăta și duminica între orele 10.00 - 17.00.

Elevii care vor participa la acest program în cadrul instituțiilor militare vor avea oportunitatea explorării diverselor aspecte din viața militarilor și vor afla informații utile pentru o carieră în forțele armate române.


Biroul de Presă