Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 105


Întâlnirea ministrului Mircea Dușa cu generalul-locotenent Donald M. Campbell, comandantul forțelor terestre ale S.U.A. din Europa


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut vineri, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu generalul-locotenent Donald M. Campbell, comandantul forțelor terestre ale S.U.A. din Europa.

În cadrul convorbirilor oficiale, ministrul Dușa a spus că România acordă o atenție sporită Parteneriatului strategic cu SUA, care oferă oportunități de cooperare în domeniul militar și are o importanță deosebită pentru securitatea națională și regională. Referindu-se la scutul antirachetă care urmează să fie amplasat pe teritoriul României, Mircea Dușa a precizat că "acesta are o importanță strategică și reprezintă un element fundamental al asigurării securității noastre și a țărilor din Sud-Estul Europei în fața amenințărilor". Oficialul român a informat partea americană despre stadiul lucrărilor și a asigurat delegația oficială că proiectul se va încadra în graficul deja stabilit.

Ministrul apărării naționale a apreciat faptul că Armata României este un partener credibil și de nădejde și datorită sprijinului acordat de partea americană în dotarea cu echipamente și tehnică militară și în procesul de instruire al trupelor. De asemenea, ministrul Dușa a precizat că "România este preocupată de identificarea modalităților de continuare a cooperării după încheierea misiunii ISAF în Afganistan, într-o formă care să corespundă cerințelor operaționale viitoare".

La rândul său, generalul-locotenent Donald Campbell a mulțumit militarilor români din teatrele de operațiuni, care dau dovadă de un înalt profesionalism, și "României, pentru că este implicată în misiunea din Afganistan".

În timpul vizitei, generalul-locotenent Campbell a avut și o întâlnire cu șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, cu care a discutat despre continuarea cooperării în Afganistan și după 2014, în scopul realizării forțelor conectate, conform concepției Conected Forces Initiative.


Biroul de Presă