Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 111


Exercițiul multinațional "Saber Guardian 13"


Ziua distinșilor vizitatori în cadrul exercițiului multinațional "Saber Guardian 13" va avea loc miercuri, 24 aprilie, în poligonul militar din localitatea Cincu.

În cadrul activității, vor fi prezentate exerciții demonstrative, manevre și trageri cu diferite tipuri de armament și muniții reale și se vor vizita facilitățile Centrului de instruire pentru luptă al forțelor terestre din Cincu.

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment sunt rugați să transmită datele conform formularului atașat, pe adresa de e-mail relatii.publice01495@forter.ro, sau prin fax 0268.244.020, până la data de 23 aprilie a.c. ora 16.00. Accesul jurnaliștilor în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre "GETICA" se va face miercuri, 24 aprilie, între orele 11.00 - 11.30.

* * *

La activitatea găzduită în parteneriat de către România și SUA participă militari din alte opt țări: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Polonia, Serbia și Ucraina.

Aproximativ 300 de militari participă, în perioada 15-25 aprilie, la "Saber Guardian 13". Exercițiul este organizat de Statul Major al Forțelor Terestre și Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și are ca obictive principale antrenarea militarilor în planificarea, conducerea și execuția operațiilor militare în mediul operațional actual și demonstrarea capabilităților centrului de instruire prin simulare.


Biroul de Presă