Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 112


Ministrul Mircea Dușa: "Aducem un omagiu tuturor eroilor Armatei României din Forțele Terestre"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, le-a înmânat medalii și embleme unor militari români răniți în teatrele de operații, în cadrul unei ceremonii militare desfășurate marți, 23 aprilie, la Monumentul Eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre.

"Militarii din teatrele de operații sunt o prioritate pentru mine. Colaborăm foarte bine cu partenerul american și am reușit să asigurăm condiții bune și sigure militarilor noștri, ținând cont că acolo este o zonă unde se desfășoară permanent acțiuni de luptă", a declarat ministrul Dușa.

Plutonierul-adjutant Neculai Costel Stanciu a primit Medalia Națională "Serviciul Credincios" clasa a II-a, cu însemn de război, caporalul clasa a III-a Nicolae Daniel-Gheorghe Tuică a primit Medalia Națională "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu însemn de război, iar sergentul (rtr.) Dan Daniel Porumb a primit Emblema de Onoare a Forțelor Terestre.

În cadrul ceremoniei, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, și generalul-locotenent Sorin Ioan, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, au înmânat distincții militare personalului din această categorie de forțe, pentru merite deosebite pe timpul îndeplinirii misiunilor externe și de pe teritoriul național.

Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Vasile Costea, a participat la ceremonia militară de la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol, unde au fost depuse coroane și jerbe de flori în memoria eroilor neamului.

În București, mai sunt organizate un concert de fanfară, în Parcul Cișmigiu, între orele 12.00-13.00 și o retragere cu torțe a militarilor de la Regimentul 30 Gardă, cu plecare din fața Palatului Cercului Militar Național, la ora 20.00.


Biroul de Presă