Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 119


Vizita oficială în România a comandantului Comandamentului SUA pentru Operații Speciale din Europa


Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, l-a primit marți, 30 aprilie, pe generalul-maior Michael S. Repass, comandantul Comandamentului SUA pentru Operații Speciale din Europa (Special Operations Command Europe - SOCEUR).

Pe timpul întrevederii, șeful Statului Major General a apreciat întreaga activitate a mandatului Comandantului SOCEUR, 2010-2013, perioadă în care contribuția forțelor speciale române la ISAF a crescut semnificativ.

Totodată, generalul-locotenent Ștefan Dănilă a transmis mulțumiri oficialului american pentru sprijinul acordat forțelor speciale române în pregătirea și antrenarea în comun în cele peste 30 de exerciții.

Cu acest prilej, șeful Statului Major General i-a conferit comandantului SOCEUR Emblema de onoare a Statului Major General iar generalul-maior Repass a conferit, la rândul său, Medalia de Merit în Serviciu (Meritorius Service Medal) șefului Componentei de operații speciale, colonel Dumitru-Marius Crăciun.

În cadrul vizitei sale în România, comandantul SOCEUR s-a întâlnit și cu directorul general al Direcției Generale de Informații a Apărării, generalul-maior Marian Hăpău.


Biroul de Presă