Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 150


"Fii tu Eroul din poveste!" - Eveniment organizat în Parcul Carol dedicat Zilei Internaționale a Copilului


Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Asociația Aeronautică Română și Asociația Tradiția Militară, organizează sâmbătă, 1 iunie, între orele 10.00 și 15.00, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului, în Parcul Carol I din București.

Pe parcursul zilei, publicul va asista la exerciții de mânuire a armamentului de tip "drill-team" executate de militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", demonstrații ale specialiștilor din forțele terestre în neutralizarea dispozitivelor explozive cu ajutorul câinilor special dresați și a robotului EOD, precum și de găsire a unor obiecte cu ajutorul detectorului de metale.

Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" va organiza în aceeași locație un perimetru de echitație și un concurs de cros.

Jocuri marinărești, exerciții pentru copii - tiroliană și escaladă pe panou fix, concursuri, desene pe asfalt, reconstituiri ale unor scene de luptă completează evenimentul pregătit copiilor de către minister.

În Parcul Carol, bucureștenii vor putea vizita și o expoziție de autovehicule militare folosite în teatrele de operații, iar în cadrul unor standuri aparținând categoriilor de forțe și academiilor militare le vor fi prezentate aparatură și echipamente militare.

Persoană de contact: maior Constantin Bălan, tel. 0732.634.341.


Biroul de Presă