Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 160


Oficiul Național pentru Cultul Eroilor își deschide porțile


Sediul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor (ONCE), Castelul Țepeș din Parcul Carol I, București, va fi deschis sâmbătă, 8 iunie, între orele 10.30 și 14.00, pentru toți cei care doresc să cunoască mai bine proiectele derulate de instituție în ultimii ani în domeniul cultului eroilor la români.

În deschiderea evenimentului, începând cu ora 10.00, la Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I se va desfășura o ceremonie de depunere a patru urne cu pământ adus de la locurile în care Armata României a suferit mari pierderi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial - Țiganca (în Republica Moldova), Sevastopol, Odessa (ambele în Ucraina) și Stalingrad (astăzi Volgograd, în Federația Rusă).

De asemenea, gazdele au organizat pentru vizitatori, în sediul ONCE, expoziții de carte cu tematică istorică și cu obiecte aparținând militarilor români căzuți în lupta pentru apărarea Patriei.

La eveniment va participa și Asociația "Tradiția Militară", ai cărei membri vor defila în uniformele specifice celui de-al Doilea Război Mondial și vor executa exerciții de mânuire a armelor, urmând regulamentul militar din epocă.


Biroul de Presă