Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 219


Ministrul apărării naționale la ceremonia aniversară a DSPI


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat astăzi, 3 septembrie, la ceremonia dedicată aniversării Detașamentului special de protecție și intervenție (DSPI) din cadrul M.Ap.N.

Cu acest prilej, ministrul Dușa a felicitat personalul detașamentului pentru modul în care își face datoria, atât pe plan intern cât și extern, și a precizat faptul că, în cei 15 ani de la înființare, militarii și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile.

"DSPI a acționat pentru asigurarea securității factorilor umani și materiali din responsabilitatea Ministerului Apărării Naționale, precum și a unor evenimente politico-militare și militare de înaltă vizibilitate organizate în țara noastră, precum Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre NATO, Rusia și Ucraina, Summit-ul Alianței Nord-Atlantice sau Conferința Comitetului Militar al NATO. De asemenea, unitatea contribuie la efortul asumat de Ministerul Apărării Naționale în cadrul misiunilor internaționale din teatrele de operații", a spus ministrul apărării naționale.

În cadrul ceremoniei a fost prezentat un exercițiu demonstrativ și a fost organizată o expoziție statică.

x x x

Detașamentul special de protecție și intervenție a fost înființat la 1 septembrie 1998 cu denumirea de Detașamentul de protecție și pază.

Unitatea a primit, în anul 2008, prin decret prezidențial, Drapelul de luptă. Tot atunci, structura a primit distincția Emblema de onoare a informațiilor pentru apărare, ca element de recunoaștere a meritelor și eforturilor deosebite depuse de-a lungul existenței în îndeplinirea misiunilor și sarcinilor încredințate.


Biroul de Presă