Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 239


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat la ceremonia de deschidere a anului de învățământ la Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat luni, 16 septembrie, la ceremonia de deschidere a anului de învățământ la Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Festivitatea de astăzi a fost un moment emoționant, în primul rând pentru cei 120 de elevi din clasa a IX-a, deoarece iau contact pentru prima dată cu rigoarea vieții militare: "Citesc pe chipul vostru că vă bucurați și că vă place instituția spre care v-ați îndreptat și spre meseria pe care doriți s-o urmați în viață", le-a spus ministrul bobocilor.

Ministrul apărării naționale a declarat celor prezenți că atunci când copiii își îndreaptă pașii către instituția militară o fac cu dragoste și cu plăcere, deoarece au convingerea că armata este una dintre instituțiile importante ale statului român din cel puțin două motive.

În primul rând, armata este o instituție riguroasă, importantă, foarte apreciată de români, fiind, totodată, foarte apreciată și pe plan internațional. Un al doilea motiv este calitatea învățământului din instituțiile militare.

"Ați venit într-o instituție deosebită, într-un colegiu cu tradiție care funcționează de 100 de ani și care poartă numele unui mare cărturar și domnitor român, Dimitrie Cantemir. Veți duce mai departe acest mesaj al colegiului în care vă aflați", a apreciat ministrul Mircea Dușa la finalul discursului său.

Alături de cei 454 de elevi și de profesorii lor, au mai fost prezenți la festivitate prieteni și rude, cadre militare în activitate și în rezervă, oficialități ale administrației publice locale și absolvenți ai colegiului.


Biroul de Presă