Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 258


Ministrul Mircea Dușa, la deschiderea noului an universitar


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat marți, 1 octombrie, la festivitățile de deschidere a noului an universitar la Academia Tehnică Militară și Universitatea Națională de Apărare "Carol I".

"Școala militară, fie că vorbim despre învățământul liceal, fie că vorbim despre cel universitar, este una de elită. Nu o spun doar eu, ci și cei care activează în alte domenii decât cele militare, dar și partenerii internaționali. Este important ca școala să se adapteze la nevoile societății, la nevoile economiei, să nu producă absolvenți cu diplomă pe bandă rulantă, ci oameni care să perfomeze în structurile Armatei", le-a spus ministrul apărării naționale celor prezenți la ceremonia de la Academia Tehnică Militară.

Ministrul Mircea Dușa a mai precizat că va sprijini accesul tinerilor studenți militari din Republica Moldova la studiile din învățământul universitar militar românesc.

La Universitatea Națională de Apărare "Carol I", ministrul Dușa a accentuat faptul că va continua procesul de modernizare a Armatei, iar anul universitar care începe astăzi se înscrie în acest obiectiv.

De asemenea, Mircea Dușa a subliniat faptul că dorește reglementarea activității militare și a încurajat personalul Universității să facă propuneri la proiectele de acte normative referitoare la organizarea ministerului, statutul cadrelor militare și sistemul de pensii militare.


Biroul de Presă