Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 283


Întalnire anuală a șefului SMG cu atașații militari acreditați în România


Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General (SMG), s-a întâlnit miercuri, 23 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu atașații militari acreditați în România.

În cadrul întâlnirii, șeful Statului Major General a prezentat principalele puncte din agenda activităților de instruire desfășurate de Armata României în decursul acestui an, la nivel național sau în cooperare cu alte armate aliate și partenere, precum și o proiecție a activităților planificate pentru perioada următoare.

Totodată, șeful SMG a făcut o analiză a mediului de securitate din sfera de interes comună a aliaților din NATO, cu referiri concrete la contribuția actuală a Armatei României la operațiunile conduse de Alianță în Afganistan, precum și la evoluțiile preconizate la nivelul acestei participări, în contextul apropiatei finalizări a misiunii ISAF.

Generalul-locotenent Dănilă a prezentat atașaților militari acreditați în țara noastră și o informare referitoare la procesul de transformare a armatei, cu accent pe proiecția înzestrării cu tehnică militară la nivelul celor trei categorii de forțe, proiectate din perspectiva dezvoltării conceptelor Smart Defense și Connected Forces Initiative, adoptate la nivelul Alianței, și a conceptului UE, Pooling and Sharing.

Mulțumindu-le pentru sprijinul acordat în toate activitățile desfășurate în comun, șeful SMG le-a spus atașaților că îi consideră prietenii Armatei României și contează pe sprijinul dumnealor în a crea punți de legătură cu armatele țărilor pe care le reprezintă.


Biroul de Presă