Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 286


Activități la care a participat șeful Statului Major General de Ziua Armatei României


De Ziua Armatei României generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General (SMG), a intrat în legătură directă vineri, 25 octombrie, cu militarii români din detașamentele dislocate în teatrele de operații din Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Kosovo, precum și cu marinarii de pe fregata "Regina Maria" aflată în misiunea "Active Endeavour" pe Marea Mediterană, prin sistemul de videoteleconferință.
Comandanții detașamentelor din teatrele de operații și comandantul fregatei "Regina Maria" au raportat șefului SMG aspecte legate de principalele misiuni executate, de situația de securitate din zonele de responsabilitate, de starea moralului personalului și de modul cum acesta ține legătura cu familiile rămase în țară.
"Ziua Armatei României este, după Ziua Națională a României, cea mai importantă sărbătoare pentru noi militarii, un prilej de mândrie și satisfacție pentru momentele de glorie ale Armatei României. Vă adresez, tradiționalul "La Mulți Ani", atât din partea mea cât și a ministrului Dușa, succes în îndeplinirea misiunilor și vă așteptăm pe toți să vă întoarceți sănătoși acasă!", a transmis șeful Statului Major General comandanților participanți la videoteleconferință.
Tot vineri, 25 octombrie, în București, șeful SMG a participat la ceremoniile militare de depuneri de coroane și jerbe de flori care s-au desfășurat la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului), Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol) și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare "Carol I").
Cu prilejul Zilei Armatei României, generalul-locotenent Ștefan Dănilă a conferit, joi, 24 octombrie, "Emblema de onoare a Statului Major General" mai multor cadre militare în semn de apreciere a profesionalismului de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor.


Biroul de Presă