Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 289


Întrevedere a ministrului apărării naționale cu oficiali americani și ai NATO înainte de ceremonia de la Deveselu


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut luni, 28 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu oficiali americani și ai NATO premergătoare ceremoniei prilejuite de începerea lucrărilor principale de construcție la Facilitatea de apărare antirachetă de la Deveselu.

Ministrul Dușa a spus că ziua de astăzi este una deosebit de importantă, "marcând începutul unei noi etape - cea finală - în derularea procesului de operaționalizare a Bazei de la Deveselu".

"Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România reprezintă una dintre direcțiile de acțiune fundamentale ale politicii externe și de apărare a țării noastre. Suntem recunoscători pentru sprijinul major acordat de SUA la nivelul cooperării militare bilaterale, relație pe care o apreciem ca fiind una bazată pe încredere", a precizat ministrul apărării naționale.

La rândul său, adjunctul secretarului american al apărării pentru politica de apărare, dr. James Miller, a mulțumit României pentru rolul important asumat în cadrul Parteneriatului Strategic.

La finalul întrevederii, ministrul apărării naționale a oferit oficialului american cea mai înaltă distincție a M.Ap.N., Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția remarcabilă adusă în procesul de implementare a Acordului dintre SUA și România privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice", dar și un cadou simbolic - o sabie.

De asemenea, ministrul Dușa a oferit un cadou simbolic și lui Frank Rose, asistentul secretarului de stat pentru politica spațială și de apărare.

La întâlnirea de la Ministerul Apărării Naționale au mai participat secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, și asistentul Secretarului General al NATO pentru riscuri de securitate emergente, ambasadorul Sorin Ducaru.


Biroul de Presă