Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 291


Ministrul Mircea Dușa va participa la ceremonia de sosire din misiune a fregatei "Regina Maria"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va participa luni, 4 noiembrie, de la ora 11.00, în portul militar Constanța, la ceremonia prilejuită de sosirea fregatei "Regina Maria" care a participat în luna octombrie la Operația "Active Endeavour", acțiune desfășurată în Marea Mediterană sub conducerea NATO.

La ceremonie vor mai participa oficialități militare, reprezentanți ai autorităților locale, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și membri ai familiilor echipajului.

În perioada în care a participat la Operația "Active Endeavour", fregata "Regina Maria" a parcurs 5791 de mile marine, 604 ore de marș, a monitorizat 198 de nave și a interogat 81 dintre ele.

* * *
Operația "Active Endeavour" a luat ființă în anul 2001, ca răspuns imediat al NATO la atacurile teroriste împotriva Statelor Unite ale Americii din 11 septembrie. În cadrul acesteia, navele militare NATO patrulează în Marea Mediterană pentru a monitoriza transporturile de mărfuri și pentru a descuraja activitățile teroriste și traficul ilegal.

Mai multe date despre Operația "Active Endeavour": http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_7932.htm


Biroul de Presă