Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 294


Agenția de cercetare pentru tehnică și tehnologii militare a primit Drapelul de luptă


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat astăzi, 7 noiembrie, la ceremonia de înmânare a Drapelului de luptă Agenției de cercetare pentru tehnică și tehnologii militare, cu ocazia aniversării Zilei Înzestrării Armatei.

În acest context, ministrul apărării naționale a precizat că Armata are nevoie acum, mai mult ca oricând, de o instituție în domeniu dinamică, modernă, care să valorifice cât mai bine resursele umane și financiare destinate înzestrării armatei, potențialul tehnic, tehnologic și industrial, astfel încât să constituie un adevărat motor strategic al procesului de transformare a Armatei României pentru o integrare deplină în structurile euro-atlantice.
"În Carta Albă a Apărării există o analiză la rece a situației existente în Armată. A sosit timpul pentru transformarea și modernizarea tehnicii militare, pentru a demonstra că avem o Armată performantă și corespundem tuturor cerințelor NATO și ale partenerilor noștri internaționali", a mai făcut cunoscut ministrul Dușa.

În discursul său, ministrul a felicitat personalul Agenției de cercetare pentru tehnică și tehnologii militare pentru primirea Drapelului de luptă.

Referindu-se la domenii de interes conexe, ministrul apărării naționale a apreciat că industria românească de apărare trebuie să-și recâștige prestigiul și a apreciat că numai o colaborare strânsă între Ministerul Apărării Naționale și firmele din industria de apărare poate să ducă la un rezultat bun pentru cele două părți implicate.


Biroul de Presă